RELIGIA

RELIGIA

Realizand ca Biserica Ortodoxa Romana ne vinde minciuni

Religia


Oamenii inteligenti trag concluzii dupa ce analizeaza argumente si gandesc. Oamenii simpli (un cuvant simplu folosit aici pentru a descrie prostia) sunt lenesi sa gandeasca si accepta fara examinare dogmele impuse de parinti si societate inca de atunci cand erau copii si nu aveau puterea de a gandi... 

De exemplu:

  • 433 milioane Musulmani cred ca Koranul a fost adus de un inger din cer
  • 335 milioane Indusi cred ca zeul lor, Siva, are 6 maini
  • 153 milioane Budisti cred ca se vor reincarna
  • 904 milioane Crestini cred ca Dumnezeu a creat lumea in 6 zile

Nu exista absolut nici o dovada care sa sustina aceste ipostaze. Ba mai mult, stiinta a infirmat ca false toate aceste ipostaze cu dovezi clare si nediscutabile. Religia este bazata pe credinte ce dateza din vremea oamenilor din epoca de piatra, atunci cand stiinta nu exista. 

Ba mai mult, religia pedepseste pe cei care ii contesta autoritatea. Aici aduc aminte ca Biserica Catolica l-a inchis in inchisoare pe Galileo si ars pe rug pe Bruno pentru ca au refuzat sa creada in aceste ipostaze. In tari precum Iran, renuntarea la Islam se pedepseste cu moartea. Sa nu uitam perioada inchizitiei. 

Aceste ipostaze / mituri au fost preluate de o armata de preoti, predicatori si altii care au sadit aceste idei si frica de a fi impotriva lor in capetele copiilor si au perpetuat frica pana cand acesti copii, deveniti adulti; au decis sa le accepte in mod neconditionat. 

Foarte important aici este faptul ca religia este o afacere. Dupa cum se vede si in Romania, biserica nu plateste taxe sau impozite, ba mai mult, primeste bani de la stat. Preotii, la randul lor, au masini de lux, proprietati exorbitante si multe alte avantaje de la statul roman. 

Acestia incearca sa ne faca sa credem ca exista dumnezeu, ingeri, diavoli, fantome, iad, rai; toate acestea in timp ce ne cer bani pentru favoruri la dumnezeu. Cand favorurile nu se implinesc, acestia spun "asa a fost voia lui Dumnezeu".

Sa nu uitam ca religia a cauzat o ignoranta de nedescris, crima, tortura, frica, saracie, tristete, razboaie si a tinut omenirea in loc cu peste 10 mii de ani. 

Sute de intelectuali si oameni de stiinta asemeni lui Voltaire, Thomas Paine, Charles Bradlaugh, Luther Burbank, Thomas Jefferson, Thomas Edison, Charles Darwin, Albert Einstein, Henry L. Mencken, Charles Smith, Joseph Lewis, Rupert Hughes, Bertrand Russell, H.G. Wells, Mark Twain, Herbert Spencer, Thomas Huxley, Clarence Darrow, Chapman Cohen, George McDonald, George Bernard Shaw si multi altii au infirmat veridicitatea religiei. 

Si probabil cel mai evident argument al farsei purtate de biserica se produce atunci cand desi ne invata sa ne rugam pentru a fi salvati de dumnezei, atunci cand nu suntem salvati si suferim de cancer, sida, orbire, handicapuri, asurzire, mutire si multe altele; biserica ne invata ca asta este "voia lui dumnezeu", disculpand parca neputinta ei. 

Hai sa ne trezim din "vesnica adormire" si sa incepem sa desfiintam mitul religiei si sa o taxam, ca afacerea baneasca ce este.