REZIST CONSTANTA

GUVERNUL ROMANIEI

Prefectura Judetului Constanta

"Aici atunci in Decembrie 1989 cand 32 de persoane au murit si 105 au fost ranite am reusit daramarea unei dictaturi si schimbarea unui sistem comunist din dorinta de libertate, adevar si democratie. Dumnezeu Sa Ne Ajute!" Revolutionarii Constanteni

Mesajul de mai sus este gravat pe o piatra memoriala pe partea Estica a Prefecturii Constanta. Am dat de acest mesaj intr-o zi de vara a acestui an, 15 Iunie 2017. Acolo am intalnit membrii #rezist Constanta.


REZIST CONSTANTA

rezist constanta

Un grup foarte rastrans de oameni, patrioti as putea spune chiar, suporta zilnic intemperiile vremii si incercarile autoritatilor locale de a le opri protestul. Ei se intalnesc zilnic intre 19:00 si 21:00 pentru a schimba idei si stiri, cazuri reale si multe altele care ii pot ajuta sa se imputerniceasca. Aceasta imputernicire inseamna cunostinta, cunostinta care cere schimbare, schimbarea aduce la randul ei lucruri bune. Sa nu uitam ca ne-am capatat dreptul de a ne critica guvernul in 1989 dupa o mare imputernicire. 

Printre numele celor care protesteaza pentru o Romanie mai putin corupta amintesc de Adrian Ivanciu, Nicolae Badea, Sabina Badea, Maria Pîrvu, Maria Stela Mutalip, Vasile Pîrvu,  Iulian Ionascu, Tasin Tasian, Laurentiu Ion, Guef Aurel, Covaci Orsino, Cerasela Badea, Gerard Filip, Gelu Dumitru, Mizeranschi Constantin si Sorin Belu. 

Maria Stela Mutalip ne-a transmis urmatorul mesaj. Ea ne-a indemnat "Dragi cetateni ai Romaniei, haideti sa luptam pentru ca ai nostri copii si nepoti sa aiba o viata mai buna, sa nu fie nevoiti sa munceasca pentru asa zisi "Speciali". Daca coruptia a acaparat pana si institutia jandarmeriei iar noi inca mai stam in casa, inseamna ca nu ne pasa de viitorul urmasilor nostri."

Ce respect la ei este dorinta de a schimba lumea in mai bine. O Romanie in care copii lor nu trebuie sa dea spaga pentru a primi tratamente medicale pentu care deja platesc taxe. O Romanie in care copii lor sa obtina posturile care li se cuvin ca rezultat al eforturilor lor, si sa nu fie prinse de alti pupancuristi ai unui partid (nepotism). 

Vreau sa ii ajut sa creasca in numar si putere la randul meu, vreau sa ii ajut sa poata face petitii care sa transforme Constanta intr-un oras mai bun. O Constanta curata intr-o Romanie fara coruptie.

Alatura-te si tu grupului #rezist Constanta!