SITE DE INFORMARE

BLOG ENTRY #1

Bine ati venit pe "Cetateanul European"

Site De Informare


Salut!

Ma numesc Costin Cercel si sunt, asemeni voua, cei care cititi postarea asta, un Cetatean European

Am dobandit acest drept prin nastere. O aventura chiar foarte interesanta nasterea si viata in tara asta. Tin minte cum era la noi in Constanta cand a inceput revolutia din 1989. Tin minte cum in 1990 am vazut cum Iliescu a innabusit o revolutie anti comunista in sange cu minerii. Saracii mineri au crezut ca lupta pentru tara, insa tara i-a uitat si zona in care stau ei este considerata a fi cea mai saraca din tara. "Carisma" ar zice unii; insa nu este carisma pana cand Iliescu si Miron Mitrea nu vor fi trasi la raspundere, atat civil cat si penal. 

Ca multi altii am avut ocazia sa plec in afara, sa cunosc oameni noi cu mentalitati diferite de a mea. Asa am ajuns in Vestul Europei unde am vazut valorile "democratiei". Am invatat de acolo ca un ofiter de politie este un angajat al statului pe care tu il platesti din contributia ta de taxe si impozite, un angajat care trebuie sa lucreze pentru tine, contribuabil, si sa te respecte. Asta se poate sa va para diferit de mentalitatea noastra aici unde un politist "taie si spanzura", protejat fiind de colegii de la sectie si parchet si judecatorie. 

Revenind; afara am studiat dreptul european la facultate si am urmat academia Google. Stiu sa vorbesc fluent Engleza, Franceza, Italiana si Spaniola. Germana mai putin. Asta inseamna ca stiu sa fac site`uri care raspandesc informatii legate de drepturile noastre ca cetateni europeni

Acum revenit in tara - oarecum fortat - deoarece vreau sa le spun copiilor mei - sa pot sa le spun - ca si eu, tatal lor, a facut parte din "revolutia" #rezist si ca am reusit sa ardem patura coruptiei care lasa fara oxigen o tara cu foarte mult potential ca Romania.

Serios acum; avem o suprafata a tarii la egalitate cu Anglia care este undeva pe locul 2-4 al Europei ca putere economica, insa tinerii nostri invata la noi in Romania si pleaca acolo ca sa ajute acea economie. Noi suntem printre codasele UE la acest capitol. Din cauza unora ca Dragnea, Tariceanu, Dorneanu si alti cativa locali cunoscuti mie. 

Aveam de gand sa:

1 - invat dreptul european

2 - invat sa fac site-uri web 

3 - ajut tara sa scape de corupti ... 

Am invatat dreptul, stiu sa fac site`uri ... e timpul sa imi ocup restul timpului cu ultima parte ... ca sa pot sa le zic copiilor ca "si eu am fost acolo" cand totul s-a schimbat.


DISTRIBUIE  SI TU ACEST SITE DE INFORMARE