STIRI 5 FEBRUARIE 2018

Explicațiile autorităților pentru condițiile din spitalul din Timișoara

Pacienţii internaţi în secţia de pneumologie a Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara se pot îmbolnăvi şi mai rău.
Stau în saloane pereţii scorojiţi şi mobilier ruginit, iar lenjeriile de pe paturi sunt îngălbenite din cauza vechimii. Conducerea susţine că secţia respectivă este în reparaţii până la vară. Multe spitale din ţară sunt în această situaţie pentru că Ministerul Sănătăţii le-a permis managerilor să amâne cu câţiva ani renovarea şi igienizarea lor [mai mult]


Anunțul lui Liviu Dragnea - PSD pregătește o nouă lege a pensiilor

Potrivit Agerpres, el a declarat duminică seară, într-o emisiune la România TV, că noua lege a pensiilor este “necesară şi obligatorie”, ea urmând să îndrepte “nişte nedreptăţi îngrozitoare”.
“Eu cred că, într-o lună, în maxim două luni, Guvernul, Coaliţia va prezenta public care este forma acestui proiect de lege, după care să înceapă procedurile de transparenţă, de dezbatere şi întâlniri ale Ministerului Muncii, ale preşedinţilor de comisii de specialitate din Parlament cu organizaţiile de pensionari, cu alte structuri din societatea civilă, pentru ca atunci când vom intra în procedura parlamentară, lucrurile să nu treneze foarte mult”, a afirmat Dragnea [mai mult]


Eram drogat, dar n-am vrut să omor pe nimeni - bărbatul care a lovit 3 mașini în Capitală

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a emis, duminică, ordonanţă de reţinere pe numele conducătorului auto, potrivit Poliţiei Capitalei.
Înainte să urce la volan, bărbatul consumase cocaină, după cum singur a declarat. Soţia care se afla cu el în mașină le-a spus polițiștilor ca şi ea se drogase.
Mai mult, în autoturismul lor, poliţiştii au găsit un praf alb, ce urmează să fie analizat în laborator. Când a fost dus la audieri, şoferul a susţinut că nu a intrat cu intenţie în maşinile staţionate la semafor [mai mult]


STIRI 5 FEBRUARIE 2018

”Dacă ai o persoană coruptă, nu trebuie să arestezi acea persoană”

În opinia lui Șerban Nicolae, politicienii cu funcţii înalte nu ar trebui arestaţi, pentru că arestul este doar o formă prin care procurorii își arată puterea.
”Dacă ai o persoană coruptă, un demnitar cu funcţie înaltă, nu trebuie să arestezi acea personă. Trebuie să strângi probe. Arestul preventiv nu este o sancţiune, este ca o modalitate de a se arăta puterea procurorilor, este ca o judecată de stradă.
Dacă oamenii văd un demnitar încătuşat, în faţa camerei, în mijlocul nopţii, unii dintre ei simt un fel de satisfacţie, aşa cum simţeau în Roma Antică când intrau gladiatorii în arenă. Dar acesta nu este un sistem judiciar, e răzbunare, este luptă politică, este abuz şi este chiar corupţie“, a declarat, pentru Euronews, liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae [mai mult]


”Hai măi Dragnea Mincinosule, ai curaj?” - Victor Ponta îl provoacă pe președintele PSD

Astfel, Victor Ponta a scris pe Facebook că așteaptă scuze de la ”Dragnea Mincinosul” și l-a provocat să aducă o dovadă a pretinsului denunț.
Fostul premier a promis că dacă Dragnea va dovedi că Ponta a scris un denunț în dosarul Tel Drum, atunci el va demisiona din Parlament și nu va mai face politică niciodată.
”Și eu aștept scuze de la Dragnea Mincinosul care a zis că am făcut denunț contra lui și , după ce a citit dosarul, a uitat să mai spună că nici vorba de așa ceva! ( bănuiesc că lui Eugen Teodorovici sau lui Sorin Grindeanu le-a cerut deja scuze / că și pe ei îi acuzase că au dat declarațîi în Dosarul “Teldrum”)! [mai mult]