TRATATUL UNIUNII EUROPENE

TRATATUL UNIUNII EUROPENE

Documentul fundamental al Uniunii Europene

TRATATUL UNIUNII EUROPENE


TRATATUL UNIUNII EUROPENE

Tratatul Uniunii Europene este unul dintre tratatele Uniunii Europene. Aceste tratate stabilesc si delimiteaza baza constitutionala a Uniunii Europene. Aceste tratate de asemenea stabilesc diverse institutii ale Uniunii Europene precum si procedurile si obiectivele acestora. 

Aceste tratate sunt stabilite de statele membre si delimiteaza puterea Uniunii Europene, astfel ca zvonurile precum "UE este o institutie impusa de birocrati" sunt neadevarate deoarece statele membre prin Europalamentarii alesi de fiecare tara decid soarta Uniunii Europene intr-un mod democratic.

Tratatul Uniunii Europene alaturi de Tratatul de Functionare al Uniunii Europene sunt cele mai importante tratate ale uniunii. Aceste tratate au fost schimbate in mod regulat pentru a tine pasul cu schimbarile prin care Europa trece. 

Acest tratat a fost redactat si gandit de catre Regele Belgienilor, Regina Danemarcei, Presedintele Germaniei, Presedintele Greciei, Regele Spaniei, Presedintele Frantei, Presedintele Italiei, Presedintele Irlandei, Marele Duce de Luxemburg, Regina Tarilor de Jos (Olanda), Presedintele Portugaliei, Regina Regatuli Marii Britaniei si Irlandei de Nord si reprezinta o noua etapa in procesul inceput de Uniunea Europeana. Acest proces este legat de mostenirea culturala, religioasa si umanista a Europei, cea din care s-au dezvoltat valorile universale care constituie drepturile inviolabile si inalienabile ale individului de rand - cetateanul european - precum si libertatea, democratia, egalitatea si ideea de stat de drept.

TRATATUL UE (UNIUNII EUROPENE)


DISTRIBUIE ACEASTA PAGINA